Khamis, 10 Julai 2014

Pelan Medikal Kad 1 Keluarga Terbaik A-Life Med Regular-i

 
Imtiyaz Consultancy adalah agensi berdaftar dan Top Agency AIA Public Takaful Berhad

Imtiyaz Consultancy AIA Public Takaful

Medikal Kad Terbaik Takaful A-Life Med Regular-i


Setelah meletakkan trend medikal kad terbaik dengan tiada had sepanjang hayat dan pelan keluarga, Syarikat sekali lagi memperkenalkan produk terbaru iaitu Medikal Kad Terbaik di Malaysia A-Life Med Regular-i ( Medical Card).

Pelan ini masih mengekalkan ciri-ciri terbaik medikal kad iaitu boleh diambil secara individu sehinggalah kepada pelan keluarga, swipe facility, unlimited & mampu milik dengan harga terbaik. Anda tidak perlu risau tentang kos kemasukan ke hospital dan tak perlu beratur lama jika diperlukan.

Antara ciri-ciri penting  A-Life Med Regular-i :

Kemasukan Hospital dengan kemudahan “Just Swipe”
  • Anda akan menerima kad perubatan dengan ciri “Just Swipe” untuk memudahkan proses
    kemasukan dan pelepasan hospital. Tidak perlu menunggu berjam jam untuk masuk ke wad.

Perlindungan Pilihan untuk Keluarga Anda

  • Anda boleh memilih untuk melindungi pasangan anda dan/atau anak-anak anda di bawah
    satu pelan dengan ciri “Pelan Keluarga”. Hanya dengan AIA Public Takaful.
  • Pelan  Keluarga  membenarkan  anda  melanjutkan  perlindungan  sehingga  maksimum  4
    orang anak. Jadi, kenapa perlu mengambil begitu banyak pelan untuk keluarga anda? Hanya perlu 1 Keluarga 1 Polisi. Sangat Jimat.
Tiada Ko-takaful dan ko-payment untuk Jumlah Tuntutan sehingga Had Tahunan
  • A-Life Med Regular-i membayar rawatan perubatan anda untuk jumlah tuntutan sehingga
    Had Tahunan yang telah ditetapkan oleh pelan. Anda tak perlu risau untuk membayar ko takaful.
  • Tiada ko-payment dikenakan jika anda upgrade bilik. Jadi anda mendapat ketenangan minda dalam tempoh penyembuhan.
Tiada Had Seumur Hidup
  • Kos perubatan meningkat 15% setiap tahun. Sekiranya polisi anda ada had seumur hidup sudah tentu dalam tempoh masa panjang, anda tidak boleh lagi menggunakanya ketika perlu. Dan untuk mendapatkan polisi baru ketika sakit, sudah tentu tak dapat lagi.

Program Rujukan Bantuan Kecemasan (REA) USD 1 Juta setiap Kejadian

•  Nikmati perkhidmatan di seluruh dunia dengan menelefon talian perkhidmatan 24 jam.


Ciri-ciri Lain Medikal Kad Terbaik

-Medikal Kad Swipe Facility macam kad kredit. Hanya Swipe dan Masuk wad.
-Medikal Kad Tanpa Had Sepanjang Hayat.
-Medikal Kad 100% Tiada Ko Takaful.
-Medikal Kad 100% Tiada Ko Payment.
-Medikal Kad Bukan Deduktibel.
-Had Tahunan Meningkat 5% Setiap 2 Tahun.
-Perlindungan Kanser Pesakit Luar dan Dialisis Buah Pinggang sehingga RM375,000 dan tidak tertakhluk kepada Had Tahunan.
-Pelan Individu/Pasangan/Anak-anak atau pun Pelan 1 Keluarga.
-Manfaat Pemindahan Kecemasan USD 1 Juta bagi setiap kejadian.
-Elaun Hospital Kerajaan RM100 sehari.
-Elaun Jaga Anak RM130 sehari.
-Faedah Pemindahan Organ
-Faedah Follow Up Treatment sehingga 120 Hari
-Faedah ICU sehingga 120 Hari setahun
-Had Umur Kemasukan 14 hari - 70 Tahun.



Pelan Takaful 1 Keluarga
Lindungi Keluarga anda dengan Perlindungan Hospital oleh Medikal Kad Terbaik



JADUAL FAEDAH   A- LIFE MED REGULAR-I

Pelan Medikal Kad 1 Keluarga Unlimited Tanpa Ko Takaful, Tanpa Ko Payment
 Jadual Faedah Takaful A-Life Med Regular-i 

Pelan Medikal Kad 1 Keluarga Unlimited Tanpa Ko Takaful, Tanpa Ko Payment
Jadual Faedah Medikal Kad Takaful A-Life Med Regular-i


Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau Email reduanhanif@gmail.com atau isi Quotation Form.

13 ulasan:

  1. Assalamualaikum, nak tanya ada cash value tak untuk plan ni? TQ.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam.

      Untuk pelan medikal kad standalone tiada cash value. untuk pelan yang ada cash value boleh attach medikal kad sebagai rider pada A-LIfelink-i. Info di sini :

      http://reduanhanif.blogspot.com/2014/07/aia-public-takaful-lifelink-i-pelan.html

      Padam
  2. berape harga pelan ini sebulan untuk cover saya, isteri dan anak. Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan boleh emailkan ke reduanhanif@gmail.com info tuan dan isteri :

      1) Nama
      2) Tarikh Lahir
      3) Pekerjaan
      4) Status merokok.




      Padam
  3. Salam,

    Boleh saya tahu apa kelebihan A-Life Med Regular-i berbanding dengan pelan lama??

    BalasPadam
  4. bayaran bulanan macam mana tuan, masuk melalui agen dulu lepas tu agen baru bayar atau ke akaun aia public takaful terus, macam mana nak kepastian no.aia public takaful

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk bayaran boleh dibuat terus ke no sijil tuan melalui Maybank2U atau boleh menggunakan Autodebit, debit kad atau kad kredit. Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi saya di 0193330342.

      Terima kasih.

      Padam
  5. assalam, saya berminat dengan A-lifelink I tapi saya masih kurang jelas dengan penerangannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. W'salam tuan,

      Untuk sesi pencerahan lebih lengkap, kita boleh berjumpa untuk saya terangkan dengan lebih lanjut. Tuan boleh hubungi saya di 0193330342.

      Padam
  6. Medical card AIA ada khairat kematian ke

    BalasPadam
  7. Boleh attachkan pada Alifelink-i untuk faedah kematian.

    Boleh baca di sini :

    http://reduanhanif.blogspot.my/2014/07/aia-public-takaful-lifelink-i-pelan.html

    BalasPadam
  8. as salam. utk benefit no life time limit, adakah ia terhad untk penyakit2 tertentu shj atau coverage adalah untuk semua penyakit termasuk penyakit kritikal atau biasa?
    terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wsalam,

      No lifetime limit adalah untuk semua penyakit.

      Padam