Sabtu, 5 Disember 2015

Pemenang The Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2015

Alhamdulillah. Berita baik kepada para pemegang polisi Takaful. Anda telah memilih syarikat dengan produk terbaik untuk pelan takaful anda dan keluarga.


Bagaimana anda boleh mengetahui samada sebuah syarikat itu terbaik atau tidak untuk anda?

Salah satu caranya ialah dari anugerah yang diterima oleh sesebuah syarikat itu disamping produk yang ditawarkan memenuhi keperluan anda sekeluarga.

Takaful sekali lagi dianugerahkan pemenang Most Outstanding Takaful Product buat kali ke 3 dalam tempoh 4 tahun. Iaitu :

1) Tahun 2012 : AMedik
2) Tahun 2014 : A Life Med Regular-i
3) Tahun 2015 : ALifelink-i



AIA Public Takaful  Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2015
 Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2015


 AIA Public Takaful Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2015
 Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2014


 AIA Public Takaful Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2015
 Most Outstanding Takaful Product KLIFF 2012



3 kali dalam tempoh 4 tahun adalah cukup terbukti syarikat mana yang konsisten sebagai SYARIKAT TERBAIK UNTUK ANDA.

Jangan buang masa lagi. Apply pelan terbaik dari syarikat takaful terbaik KLIFF 2012, 2014 & 2015 sekarang dengan mengisi form di sini : 


FREE QUOTATION

Anda berminat menyertai syarikat takaful dan agensi terbaik? Boleh isi form di sini :

SERTAI AGENSI TERBAIK IMTIYAZ CONSULTANCY SDN BHD





Khamis, 22 Oktober 2015

Hibah Takaful Terbaik kepada waris anda.


Apabila memohon pelan perlindungan, perkara yang paling penting adalah untuk memberikan peninggalan kepada waris tersayang.

Antara cara paling mudah adalah melalui hibah. Berbeza dengan faraid, hibah merupakan proses pantas dan mudah untuk memindahkan faedah pampasan takaful kepada para waris seperti dikehendaki oleh pemilik sijil takaful. Antara produk yang sesuai adalah Pelan Takaful Alifelink-i. Selain itu Pelan Simpanan AEnrichGold-i juga membolehkan anda memberi Hibah Simpanan kepada waris anda.

Imtiyaz Consultancy adalah wakil agensi berdaftar AIA Public Takaful Berhad
Saya adalah Life Planner di bawah Imtiyaz Consultancy (Representing AIA Public Takaful Berhad)

Pastikan polisi anda mempunyai HIBAH untuk proses pembahagian pantas. Hanya daripada syarikat Takaful seperti AIA Public Takaful.

Untuk makluman anda , faedah HIBAH ini tidak boleh didapati daripada insurans konvensional. Jadi bagi anda yang tiada pelan takaful, cepat-cepat la apply demi untuk kemudahan keluarga anda kelak.


Hibahkan takaful anda kepada waris untuk proses pantas
Proses Hibah mempercepatkan bayaran pampasan kepada waris.

Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.

Ahad, 13 September 2015

Perlindungan Kanser Menyeluruh Takaful A-Life Cancer 360-i Standalone.

 
 Imtiyaz Consultancy adalah agensi berdaftar dan Top Agency AIA Public Takaful Berhad

Sudah Sakit Pun Boleh Memohon Pelan Takaful?


Seringkali saya menerima permohonan pelan takaful atau insurans dari pada prospek yang telah mempunyai penyakit. Bagaimanapun, salah satu syarat untuk memiliki pelan-pelan takaful/insurans dari mana-mana syarikat adalah harus memiliki kesihatan yang baik.Sehinggalah  pelan Takaful terbaru diperkenalkan di pasaran iaitu A-Life Cancer 360-i.

 A-Life Cancer 360-i. Pelan Perlindungan Kanser Terbaik.
 Takaful A-Life Cancer 360-i. Pelan Perlindungan Kanser Terbaik.

 Kanser adalah antara penyakit kritikal yang paling banyak berlaku di dalam dunia. 


 

 

 

Kelayakan Memohon.

Anda sudah ada sakit kritikal seperti diabetes, buah pinggang, sakit jantung, slipdisc, stroke, darah tinggi dan sebagainya?

Kebiasaannya, anda sudah tidak layak memiliki apa-apa pelan takaful atau insurans. Bagaimanapun, sekiranya anda masih belum didiagnos apa-apa sakit kanser, anda masih ada peluang terakhir untuk mendapatkan pelan takaful dengan A-Life Cancer 360-i.

Pelan Perlindungan Cancer Terbaik. Dah sakit kritikal pun boleh apply.
AIA Public Takaful A-Life Cancer 360-i Standalone

Apakah Kelebihan  A-Life Cancer 360-i?


Sekiranya seseorang itu didiagnos mengidap kanser, selain rawatan, perkara yang paling menyukarkan pesakit adalah kos-kos sampingan untuk menjalani rawatan. Zaman sekarang sudah ramai yang memiliki medikal kad atau kad rawatan hospital. Bagaimanapun, medikal kad adalah untuk kegunaan semasa mendapatkan rawatan sahaja. Bagaimana dengan kos-kos lain seperti:

  • Kos perjalanan pergi dan balik ketika mendapatkan rawatan.
  • Kos tempat tinggal.
  • Kos ujian untuk rawatan.
  • Kos jagaan anak-anak ketika anda mendapatkan rawatan.
  • Kos rawatan alternatif.
  • Pinjaman atau sewa rumah.
  • Pinjaman kereta.
  • Belanja Harian Keluarga.
  • Pendidikan anak-anak. 
 Dalam tempoh penyembuhan ini, pelan  A-Life Cancer 360-i mampu untuk meringankan beban anda.

Benefit AIA Public Takaful A-Life Cancer 360-i Standalone
AIA Public Takaful A-Life Cancer 360-i Standalone Benefit

Antara Ciri-ciri Pelan Perlindungan Kanser ini adalah :

1) Perlindungan Kanser Peringkat Awal (Early Cancer Protection) dari Tahap 1 lagi di mana :

  • 30% akan dibayar apabila didiagnos kanser Tahap 1.
  • 10% dibayar pada tempoh 6 bulan pertama.
  • 10% dibayar pada tempoh 6 bulan kedua.
  • Sekiranya anda masih tidak didiagnos kanser Tahap 3 @ 4, Pada tahun kedua Power Reset akan mengembalikan jumlah perlindungan anda kepada 100% balik.

2) Perlindungan Kanser. Sekiranya didiagnos kanser, faedah berikut akan diberikan kepada anda :

  • Pampasan Penyakit Kanser 100%
  • Pendapatan Pemulihan Lanjutan : Setelah diberikan pampasan 100%, anda layak untuk mendapatkan pendapatan 10% dari jumlah perlindungan selama 5 tahun (Total 50% dari jumlah perlindungan).
Jadual Faedah AIA Public Takaful A-Life Cancer 360-i Benefit
Jadual Faedah AIA Public Takaful A-Life Cancer 360-i

3) Jika anda tidak membuat sebarang tuntutan? :

  • Sekiranya sehingga umur 80 tahun, anda tidak membuat sebarang tuntutan, anda layak untuk menuntut jumlah perlindungan 100%.
  • Jumlah ini adalah lebih tinggi dari jumlah caruman yang anda lakukan.
Pelan Kanser Terbaik dengan refund 100% Sum Cover
Tiada Tuntutan? Dapatkan 100% dari Jumlah perlindungan.

4) Faedah Lain :

  • Khairat kematian 10% dari jumlah perlindungan (selain dari kemalangan) 
Jadi, sekiranya anda telah mengidap penyakit kritikal lain selain kanser, anda masih berpeluang untuk mendapatkan pelan takaful.

Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.

 Senarai caruman untuk 1 Unit (RM50,000) A-Life Cancer 360-i. Maksimum 6 Unit.

 


 



Ahad, 16 Ogos 2015

Pelan Persaraan dan Pendidikan Terbaik. Simpan 10 Tahun, Cover 25 Tahun.

 
 Imtiyaz Consultancy adalah agensi berdaftar dan Top Agency AIA Public Takaful Berhad
Imtiyaz Consultancy Representing AIA Public Takaful Berhad.

Adakah pelan persaraan anda mencukupi?


Seringkali kali terdengar kawan-kawan kita atau terbaca di dalam surat khabar tentang pelan persaraan.Agak ramai juga yang tidak mampu bersara apabila tiba masanya. Kerana menjangkakan bahawa simpanan di dalam tabung KWSP mereka mencukupi. Dari kajian yang dilakukan, kebanyakkan dari pekerja akan menghabiskan simpanan persaraan KWSP mereka dalam masa secepat 3 tahun.

Apa akan jadi jika Simpanan KWSP tamat dalam 3 tahun.
Majoriti menghabiskan simpanan KWSP dalam 3 tahun


Apa akan berlaku sekiranya simpanan KWSP tadi dah habis? Adakah perlu bekerja sehingga akhir hayat untuk menampung belanja harian dan keperluan hidup yang lain?

Adakah perlu bekerja sampai mati kerana tiada pelan persaraan?
Adakah perlu bekerja sampai mati untuk sara hidup?

Cuba anda lakukan sedikit semakan terhadap simpanan yang anda buat. Adakah anda melakukan pelan persaraan yang mencukupi? Adakah simpanan dalam akaun KWSP anda mampu membiayai keperluan hidup anda selama 20 -25 tahun selepas tarikh persaraan? Bolehkah anda bersara?


anda bersedia menempuh alam persaraan?
Bersediakah anda untuk bersara?

Pelan Persaraan Yang Mencukupi?

Sekarang, sudahkah anda melakukan pelan persaraan yang mencukupi? Sudah sediakan pelan persaraan anda sendiri? Adakah pelan persaraan atau simpanan anda boleh mencapai sasaran dan tidak terganggu jika berlaku perkara tidak diingini?


Pelan Simpanan Jangka Pendek, Guaranteed Cash Bonus, Pulangan Investment.
Mula menyimpan di pelan AIA Public Takaful A Enrich Gold - i.

Pelan Simpanan, Pelaburan, Perlindungan dan Hibah.

Dalam mencari pelan persaraan yang bersesuaian anda perlu memikirkan banyak perkara.

Antaranya:

1) Berapa lama anda perlu menabung?
2) Adakah tabungan anda akan berterusan sekiranya terjadi apa-apa perkara kepada anda?
3) Bagaimana simpanan anda boleh diwariskan dengan mudah?
4) Apa akan jadi kepada simpanan anda jika diisytiharkan muflis?

Pelan Pendidikan atau Persaraan hanya 10 Tahun sahaja untuk coverage 25 Tahun.
Simpanan 10 Tahun, Benefit percuma sehingga 25 Tahun!


Dengan Pelan A-EnrichGold-i, anda mendapat faedah-faedah di bawah :

1) Simpanan hanya 10 Tahun, untuk faedah sehingga 25 tahun.
2) Anda mempunyai pilihan untuk pengeluaran setiap1 & 2 Tahun.
3) Anda turut dilindungi dengan pampasan takaful untuk kematian, hilang upaya kekal dan kemalangan.
4) Sekiranya berlaku perkara tidak diingini, simpanan anda akan tetap berterusan!!
5) Waris anda layak mendapatkan hibah dari simpanan anda jika ditakdirkan terjadi apa-apa pada anda.
6) Simpanan anda dilindungi oleh Akta Takaful 1984. Tidak dibekukan jika berlaku muflis dan kalis kreditor.

PS: Selain boleh digunakan sebagai Pelan Persaraan, anda boleh menggunakan Pelan A-EnrichGold-i sebagai Pelan Pendidikan Anak-anak ataupun Pelan Simpanan Haji dan Umrah.


Simpanan boleh terus dihibahkan kepada waris yang anda inginkan.
SImpanan anda boleh terus dihibahkan kepada waris

Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau

 Email reduanhanif@gmail.com atau

boleh isi Quotation Form.

Selasa, 14 Julai 2015

Panduan/Tips sebelum pulang ke kampung sempena Aidilfitri

 
Imtiyaz Consultancy adalah wakil agensi berdaftar AIA Public Takaful Berhad
Imtiyaz Consultancy AIA Public Takaful Berhad

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari Reduan Hanif.



Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri. Ada yang sudah mula bergerak balik ke kampung halaman masing-masing. Dan ada yang sedang sibuk membuat persiapan Hari Raya dengan membeli belah pakaian dan kuih raya.

Panduan/Tips sebelum pulang ke kampung sempena Aidilfitri
Balik Kampung untuk Hari Raya menjadi budaya wajib di Malaysia.

Sebelum bertolak balik ke kampung halaman, anda harus mengambil beberapa langkah keselamatan. Berdasarkan statistik keselamatan jalan raya, kadar kemalangan ketika balik bercuti di hari perayaan adalah sangat tinggi. Walaupun banyak operasi jalanraya seperti Ops Sikap, namun tidak mampu mengubah sikap sesetengah pemandu di Malaysia.

Kemalangan jalanraya masih tinggi
statistik kemalangan jalanraya di Malaysia.

Antara tips/panduan yang anda boleh ambil semasa pulang berhari raya kelak :


1. Rancang perjalanan anda. Jika berasa letih atau mengantuk , ambil sedikit masa untuk berhenti rehat.
2. Ikut had laju yang ditetapkan.
3. Semasa menukar lorong, keluar simpang atau memotong pastikan anda memberi lampu isyarat dan pastikan tiada kenderaan terlebih dahulu.
4. Pastikan semua penumpang mengenakan tali pinggang keselamatan. Untuk bayi, pastikan menggunakan kerusi keselamatan (baby car seat).
5. Pastikan anda telah sediakan pelan perubatan untuk seisi keluarga sekiranya diperlukan kelak. Yang belum ada jom apply di sini : http://reduanhanif.blogspot.com/p/aia-afg-takaful-form.html
6. Pastikan kenderaan anda diservis terlebih dahulu.Pastikan kenderaan dalam keadaan baik  sebelum memulakan perjalanan.
7. Pandu secara berhemah dan hormati pemandu lain.
8. Baca doa naik kenderaan.

Dapatkan tips untuk perjalanan balik kampung hari raya ini.
Kesesakan Balik Berhari Raya adalah normal. Bersediakah anda?





Selasa, 12 Mei 2015

Melancong Percuma ke Africa Selatan dengan Takaful

DMCA.com Protection Status
 Imtiyaz Consultancy adalah agensi berdaftar dan Top Agency AIA Public Takaful Berhad
Imtiyaz Consultancy AIA Public Takaful

Melancong Percuma bersama AIA dan AIA Public Takaful?

South Africa. Afrika Selatan. Bila disebut negara ini, ramai akan mengaitkan tentang keindahan alam semulajadinya terutama Safari di Afrika Selatan.

Bendera Afrika Selatan
Bendera Afrika Selatan

South Africa adalah tempat yang ingin saya lawati sejak dari kecil. Mungkin kerana tarikan Safarinya yang memiliki banyak haiwan-haiwan yang ekslusif seperti singa afrika, gajah afrika dan lain-lain. Selama ini saya hanya mampu melihatnya di dalam TV sahaja. Tapi kali ini, hadiah sejak menyertai AIA Public Takaful, saya berpeluang ke sana pada 13 - 19 May 2015 ini. Dan nak lagi best, semua perbelanjaan ditanggung oleh AIA dan AIA Public Takaful.

Cita-cita ingin ke Safari Afrika Selatan menjadi kenyataan dengan AIA Public Takaful
Cita-cita untuk melihat safari Afrika Selatan dengan mata sendiri menjadi kenyataan
Bagaimanapun, Afrika Selatan bukan sahaja terkenal dengan Safarinya. Keindahan alam semulajadinya juga amat memukau.

Pemandangan Indah alam semulajadi Afrika Selatan
Pemandangan Indah alam semulajadi Afrika Selatan
Dari 13 - 19 May 2015 ini saya akan berkampung di Capetown, South Afrika bersama-sama qualifier.


Capetown. Tempat yang akan saya lawati selama hampir seminggu.
Capetown, South Africa

Apa lagi yang menarik boleh dilawati di Capetown? Antaranya adalah Bokap iaitu perkampungan Melayu Afrika Selatan dan pusat perkembangan Islam di Afrika Selatan. Bokap amat terkenal dengan karakter rumah-rumahnya yang berwarna warni dan ceria. 

Bokap : Penempatan orang Melayu Capetown.

Peluang untuk berada di Afrika Selatan ini memang amat sukar untuk digambarkan. Kerana selama ini 10 tahun saya bekerja makan gaji, apa yang saya boleh dapat dari syarikat tempat saya bekerja hanya lah Anuual Dinner sahaja. Dan bonus pun kejap ada, tetapi kebanyakkan masa memang takde :D

Tetapi di dengan bisnes Takaful, Bonus punya la banyak. Setiap 3 bulan dapat bonus!! Ditambah lagi bonus-bonus tambahan lain sehingga kadang-kadang tak sempat nak kira bonus :). Aktiviti tahunan melancong ke sana sini! Bukan Annual Dinner di hotel di Malaysia tapi seluruh dunia!!


Ingin tau lebih lanjut tentang peluang kerjaya idaman Takaful? Anda boleh hubungi saya di 0193330342 atau email reduanhanif@gmail.com atau isi form di SINI

Ahad, 29 Mac 2015

Kerjaya Idaman Takaful Di Imtiyaz Al Fateh Empire

DMCA.com Protection Status

*Protection: All original content on http://reduanhanif.blogspot.com/ is created by the website owner are protected by DMCA Protection Services using the Digital Millennium Copyright Act Title 17 Chapter 512 (c)(3). Reproduction or re-publication of this content is prohibited without permission. 


COME CELEBRATE YOUR TURNING POINT!

 

Masih mencari kerjaya idaman? Dream Job?  Sekiranya anda mencari kerjaya dan bukannya pekerjaan, anda dijemput untuk sesi Pengenalan Kerjaya di Imtiyaz Consultancy Sdn Bhd.



Imtiyaz Al Fateh Empire akan mengadakan iBOS (Imtiyaz Business Opportunity Sharing) seperti berikut :

Untuk Reservation : 0193330342 (Reduan) atau Email : reduanhanif@gmail.com

Tarikh : 3 April 2015

Masa : 8 Malam

Tempat :
Imtiyaz Al Fateh Empire
34N-1-3 Jalan Wangsa Delima 6,
Seksyen 5, Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur.
(Atas Amway Wangsa Maju)


COME CELEBRATE YOUR TURNING POINT!Masih mencari kerjaya idaman? Sekiranya anda mencari kerjaya dan bukannya pekerjaan,...
Posted by Medikal Kad 1 Keluarga Terbaik di Malaysia on Sunday, 29 March 2015