Rabu, 22 Januari 2014

Sediakan Harta Segera RM500,000 untuk keluarga anda.

Penggantungan Hidup.


Setiap pagi, bagi majoriti rakyat Malaysia akan memulakan hari mereka dengan berada di jalan-jalan raya. Tujuan utama adalah untuk keluar mencari rezeki. Rezeki untuk anak-anak. Rezeki Keluarga.

Dan pada sebelah petang, yang majoriti ini juga akan berada di jalan-jalan raya semula untuk balik menemui keluarga masing-masing.

Tanpa mengira risiko yang bakal dihadapi demi sesuap nasi.

Dengan gaji yang ada, maka dapatlah anak-anak membesar dengan belanja yang cukup. Mungkin bagi anak-anak yang masih kecil, boleh belanja beli susu, pampers, pakaian makanan berkhasiat dan sebagainya. Untuk anak yang bersekolah, dapatlah dibayar yuran persekolahan, tambang bas sekolah, buku-buku, pakaian dan sebagainya.


Semua ini dapat dibayar sekiranya pencari rezeki tadi masih ada. Bagaimana jika dalam perjalanan ke tempat kerja, kemalangan berlaku? Atau dalam perjalanan balik, berlaku perkara tidak diingini? 


Malang tidak berbau. Maka tinggallah keluarga anda.
Gambar dari Harian Metro 22.1.2014

Di mana keluarga anda ingin mendapatkan tempat bergantung?

Anak-anak kena berhenti sekolah?
Kereta dan rumah mungkin dijual? Untuk dapatkan cash?
Isteri kena mencari pekerjaan?
Taraf kehidupan kena lebih downgrade (dalam keadaan ekonomi sekarang pun ramai tertekan).



Apa Perancangan Anda Untuk Menghadapi Kesusahan?

Ramai yang tidak merancang untuk menghadapi kesusahan. Kerana lebih ramai merancang untuk kesenangan dan kegembiraan.

Cuba tanya rakan-rakan dan jiran anda. Jika hari ni mereka dapat bonus, apa perancangan mereka?
Majoriti akan mengatakan :

1) Cuti sekolah ni nak bawa anak-anak pegi jalan.
2) Nak belikan barang kemas untuk isteri.
3) Ada duit bonus, boleh lah buat downpayment kereta baru.
4) Galaxy Note 3 dah kuar, syukur ada bonus,  dapat jugak merasa.

Amat jarang sekali yang bercerita tentang untuk menyimpan atau bahasa mudahnya, Sediakan Payung Sebelum Hujan. Ramai beranggapan, tak hujan lagi, tak perlulah bawa payung.

Cuba anda kira dengan simpanan anggaran 10% dari gaji anda untuk dijadikan sebagai pengganti anda sekiranya berlaku perkara tidak diingini, mampu memberikan keluarga anda dan anda sendiri ruang untuk meneruskan hidup.

Hanya menyimpan dari RM200 sebulan, anda mampu menyediakan harta Wasiat/Hibah RM500,000. 
Berapa lamakah anda perlu untuk sediakan RM500,000 dengan menyimpan RM200 sebulan di bank?

Jawapannya : 208 TAHUN!!!!


Tetapi, di saat anda menurunkan tandatangan dan menyimpan RM200 sebulan di AIA Public Takaful,
anda telah sediakan HARTA RM500,000 !!

Selain Harta RM500,000, simpanan anda juga mampu digandakan dengan pelaburan unit amanah di AIA Public Takaful. Sebagai bukti, melalui Bloomberg pada 20.1.2014, Fund Ekuiti telah memberikan pulangan 20.55% SETAHUN!



Pelaburan Mencecah 20.55% untuk hanya 1 tahun dengan Dana Ekuiti AIA Public Takaful AMas.
Pulangan Pelaburan di Dana Ekuiti Pelan AMas


Adakah menyimpan RM200 sebulan @ RM2400 setahun merugikan anda? Jika dimasa susah, pulangan yang anda dapat adalah RM500,000?


Jadi, sekiranya anda ingin memberikan yang terbaik untuk keluarga tercinta, bertindaklah sekarang. Masa dan Sakit tidak menunggu anda. 

Berminat? Hubungi saya di 019 333 0342 atau Email reduanhanif@gmail.com atau isi Quotation Form.



Sabtu, 11 Januari 2014

SME Employee Benefits Plan Takaful


Bermula bulan ini Takaful telah memperkenalkan satu produk terbaru di bawah SMALL MEDIUM INDUSTRY (SMI) iaitu Employee Benefits Plan.



Sekiranya anda mempunyai pekerja dalam lingkungan 5 - 100 orang tak kira under apa2 industry pun termasuk kedai makan, farmasi, kedai runcit atau pun company IT, anda boleh apply untuk pelan ini.


Dan  membawa sekali benefit sama seperti pelan personal takaful iaitu pelan yang cover :

1) Staff Sahaja
2) Staff + Pasangan
3) Staff + Anak-anak (UNLIMITED)
4) Staff + Keluarga. (Anak-anak UNLIMITED)


Selain Hospital Medical Plan Ada juga ditawarkan pelan :

1) Group Clinic Benefit (Untuk Outpatient di klinik2 dan specialist)
2) Group Term Takaful ( Untuk Life, TPD dan 36 Critical Illness)


TAKAFUL EMPLOYEE BENEFIT




Pelaburan Terbaik untuk kakitangan anda.

 FAEDAH- FAEDAH YANG DILINDIDUNGI DI BAWAH PELAN INI (SETIAP SEORANG)

Faedah Employee Benefit AIA
Faedah-faedah kemasukan hospital di bawah pelan Employee Benefit


 Bagi yang berminat ingin apply untuk staff anda atau ingin propose kepada bos and  boleh hubungi saya di reduanhanif@gmail.com atau 019-333 0342.